Monivaiheisen tunnistautumisen (MFA) käyttöönotto

Muokattu Mon, 06 May 2024 klo 10:14 AM

MFA eli monivaiheinen tunnistautuminen. Monivaiheisella tunnistautumisella tarkoitetaan että palveluun kirjautuessa vaaditaan useampi todennustekijä. Yleisimpiä todennustekijöitä ovat esimerkiksi sähköposti ja salasana. Monivaiheisessa tunnistautumisessa todennukseen tarvitaan edellämainittujen lisäksi myös 3. tapa todentua. Yleisimpiä ovat authentikointi sovellukset, sms-viesti tai muu kertakäyttöinen koodi. 


Kaikilla Kpedu:n henkilökunnalla ja opiskelijoilla on käytössä monivaiheinen tunnistautuminen (MFA) Microsoft 365 -pilvipalvelussa.


Monivaiheisella tunnistautumisella vaikeutetaan merkittävästi ulkopuolisten luvaton pääsy käyttäjätiliin tai järjestelmiin, jos käyttäjätunnus ja salasana joutuisivat vääriin käsiin. 


Huom! Sivun alalaidasta löytyy liitteenä tarkemmat ohjeet


MFA käyttöönotto.

  • Tarkista onko puhelimessasi Microsoft Authenticator appi. Tarvittaessa lataa appi Android tai iOS laitteelle sovelluskaupasta.
  • Mene selaimella osoitteeseen https://aka.ms/mfasetup ja kirjaudu palveluun Microsoft 365 tunnuksilla
  • Alla englanninkielinen ohjevideo Microsoft Authenticator:in käyttöönottoon 

 Huomioi että Microsoft Authenticator appi on laitekohtainen. Tämä tarkoittaa että jos määrität vain authenticator appin tiliin, tarvitaan aina sama laite kirjautumiseen. Puhelinapin lisäksi suositellaan lisäämään tietoihin myös puh. nro. että voidaan kirjautua jos puhelin vaihtuu tai rikkoontuuAlla QR-koodit jolla saat ladattua oikean Authenticator sovelluksen 


                                 


Auttoiko tämä artikkeli?

Loistavaa!

Kiitos palautteestasi

Pahoittelut ettemme voineet auttaa

Kiitos palautteestasi

Kerro kuinka voimme parantaa tätä artikkelia!

Valitse ainakin yksi syistä

Palaute lähetetty

Kiitos palautteesta. Yritämme korjata artikkelin